VIDEO: Gitaren van hout, metaal en scheepswrak 'made in Amstenrade'

foto: Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 17/04/2023 om 14:32
Laatst bewerkt op 17/04/2023 om 14:51

Pim Raaijmakers is leraar op het Vista college. Als hobby bouwt de voormalige basisschool leraar uit Amstenrade gitaren.

Niet tevreden met de kwaliteit en de prijs van de snaarinstrumenten uit de winkel maakt hij ze zelf, het liefst van gebruikte materialen. Raaijmakers gebruikt niet alleen hout voor zijn gitaren. In zijn werkplaats hangen ook instrumenten gemaakt van metaal en bijvoorbeeld karton.

De bouwer heeft een gitaar die gemaakt is van een trapleuning uit het oude gemeentehuis van Hoensbroek, maar ook een tokkelinstrument met hout uit de trap van het Grotius College in Heerlen. Bijzonder trots is Raaijmakers op een gitaar met een slagplaat van metaal, afkomstig van een scheepswrak bij Terschelling.

Ook ziet de gitaarbouwer niet alledaagse verzoeken als een uitdaging.  "Ik heb voor een vriend van mij de as van zijn overleden vader in een gitaar verwerkt. Dat was in de tijd dat ook mijn vader overleed, dat was wel mooi." 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties