VIDEO: Gemeenten zoeken jonge cyber agents in strijd tegen cybercriminaliteit

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 14/09/2023 om 16:48
Laatst bewerkt op 14/09/2023 om 16:55

In Kerkrade is donderdag gestart met basisschoolkinderen voor te bereiden op online gevaren. Dat gebeurde in het Discovery Museum.

Om de strijd tegen cybercriminaliteit van een extra impuls te voorzien zetten veel Nederlandse gemeenten HackShield in, een educatieve cybersecurity game met als doel kinderen en hun omgeving weerbaarder te maken tegen online gevaren.

Door het spelen van het spel leren kinderen als cyber agent online gevaren sneller te herkennen. Via verschillende routes met bijbehorende vragen en uitkomsten kiezen ze oplossingen voor digitale problemen zoals cyberpesten en phishing. Ook worden ze gestimuleerd hun kennis over online gevaren door te geven aan ouders, familie, vriendjes en vriendinnetjes. 

Op initiatief van RIEC Limburg en de Taskforce Cyber Limburg gaan vanaf september ook zeventien Limburgse gemeenten op zoek naar basisschool kinderen uit groep 6, 7 en 8 die cyber agent willen worden. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties