VIDEO: Gemeente en organisatie tevreden over verloop stille tocht

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 11/01/2023 om 09:55
Laatst bewerkt op 18/01/2023 om 13:37

Gemeente Brunssum en de organisatoren kijken tevreden terug op het verloop van de stille tocht voor Gianna. Daaraan deden dinsdagavond zeker zo'n 500 mensen mee.

De gemeente houdt het op 700 tot 800 mensen. In de aanloop naar de stille tocht hield de organisatie rekening met 300 belangstellenden, dus dat aantal werd ruimschoots overtroffen.

De stille tocht verliep volgens de gemeente zeer rustig en respectvol. "De gemeente is blij dat de directe familie de stille tocht als enorme steun in het verwerkingsproces heeft gevoeld", zegt hoofd handhaving Ger van der Wijst. Hij prijst ook de goede samenwerking met de initiatiefnemers van de tocht.

De deelnemers verzamelden zich op het Lindeplein en om klokslag 19.00 uur vertrok de stoet via het Vijverpark naar het skatepark. Daar waren toespraken van onder meer van de burgemeester.

De stille tocht werd gehouden op de dag dat Gianna jarig zou zijn. Het 14-jarige meisje werd drie weken geleden doodgeschoten in haar woning aan de Koolhofstraat. Ook haar moeder en stiefvader werden neergeschoten. Beiden overleefden de aanslag en waren dinsdagavond aanwezig bij de stille tocht.

Lees ook: (video) Honderden mensen lopen stille tocht voor Gianna

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties