VIDEO: Geldinzamelactie voor speciale competitie in Australië

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 2/09/2022 om 09:00
Laatst bewerkt op 13/09/2022 om 10:01

Bij de golfbaan in Voerendaal vond donderdagmiddag een speciaal toernooi plaats. Er werd geld ingezameld voor Steve Donald, een golfer uit Kerkrade die drie niertransplantaties heeft ondergaan. 

Donald wil volgend jaar meedoen aan de World Transplant Games. De Olympische Spelen voor mensen die orgaantransplantaties doorstaan hebben. 

Donald is geboren met een afwijken aan zijn urethrakleppen. Daardoor ging het al snel slecht met zijn nieren en heeft hij inmiddels meerdere malen nieuwe moeten ontvangen. 

Na zijn laatste transplantatie krabbelde hij terug op. "Ik kon eindelijk weer gaan golfen, ik kon eindelijk gaan sporten, ik kon eindelijk mijn leven gaan opbouwen", zegt Donald. Hij heeft zich volledig op de sport golf gestort en wist in 2019 nog de tweede plek te behalen op de World Transplant Games. 

Donald wordt bijgestaan door de JCI Land van Herle, een internationaal netwerk voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemende mensen in Parkstad. De groep neemt de organisatie van het toernooi op zich. 

"Steve is heel inspirerend. Als je zijn verhaal hoort waar hij vandaan komt, waar hij nu staat, hoe positief in het leven staat", zegt bestuurslid Martijn Lammers. "Daarvoor wil je iets extra's doen."

Met zijn deelname wil Steve vooral laten zien dat het leven met een transplantatie niet alleen een beperking hoeft te zijn. "Ondanks een transplantatie kun je een mooie prestatie neerzetten op wereld niveau."

Of het toernooi genoeg geld voor de reis naar Australië oplevert is nog de vraag. Het is dan ook mogelijk om na het toernooi nog steeds te doneren. Dat kan door contact op te nemen via info@rechtopjuristen.nl

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties