VIDEO: 'Fotosafari' om herfstkleuren vast te leggen

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 27/10/2021 om 11:23
Laatst bewerkt op 28/10/2021 om 13:50

"Het lijkt dit jaar iets langer te duren voordat de bomen hun herfstkleuren laten zien, maar ook deze fase van de herfst is schitterend". Dat zegt landschapsfotograaf Jörgen van Beem uit Kunrade.

Voor hem is de herfst het favoriete seizoen om vast te leggen vanwege bijvoorbeeld de bonte kleuren, de vochtige lucht, de paddenstoelen en het lage licht door de boomkruinen. 

De 41-jarige Van Beem werkt bij een commercieel, internationaal bedrijf in Maastricht. Daarnaast is hij al zijn hele leven fanatiek met fotografie bezig. Het landschap in Limburg is zijn favoriete onderwerp. Als eigenaar van Photography Limburg geeft hij workshops aan hobby-fotografen. "Als ze al een beetje met de camera om kunnen gaan, kunnen ze mee op fotosafari. Tijdens een fiets- of wandeltocht door de natuur passen we de kennis over fotografie dan toe in de praktijk."   

In het Stammenderbos in Sweikhuizen ging ZO-NWS met hem en hobby-fotograaf Phil Bruls op fotoreportage. "Het hellingbos is een ideale locatie vanwege het relief en omdat de natuur hier op zijn beloop gelaten wordt", aldus Van Beem.

Reclame

Advertenties