VIDEO: Foto-expositie mijnwerkersverleden Heerlen

Foto © ZO-NWS | Yves Lacroix
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 26/11/2021 om 15:59
Laatst bewerkt op 26/11/2021 om 16:15


In Heerlen is vanaf 1 december de foto-expositie 'Toen de Mijnen verdwenen' te bezichtigen. De expositie wordt georganiseerd in het kader van het Expojaar van IBA Parkstad.

De afgelopen twee jaar is fotograaf Wouter Zaalberg door de voormalige mijnstad getrokken om beelden te maken van de stad Heerlen. De laatste generatie mijnwerkers en de transitie die de stad moest doormaken stonden daarin centraal. 

Zaalberg vindt de verhalen die hij vastgelegd heeft een belangrijk onderdeel van de vaderlandse geschiedenis. "Ik wilde deze vastleggen en zichtbaar maken. Bovendien is dit de laatste generatie mijnwerkers die nog in de gelegenheid is om deze verhalen met ons te delen", aldus Zaalberg. 

De tentoonstelling is tot 13 februari te bezoeken. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties