VIDEO: Flessenactie aftrap voor activiteitenjaar Glazen Huis Brunssum

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 20/01/2022 om 09:46
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

Met een inzamelingsactie van statiegeldflessen dit weekend gaat voor de stichting Glazen Huis Brunssum een jaar vol activiteiten voor en door jongeren van start. Het motto daarbij is: "Het jaar van de Jeugd!"

De laatste activiteit die Glazen Huis Brunssum organiseerde was een 'online-platen-draaiactie' in december 2020 om de 'natte horeca' te steunen in coronatijd. In de laatste dagen van het afgelopen jaar zou deze activiteit opnieuw plaatsvinden. In de Rumpenerhof dit keer.

"Maar de jongeren in ons kernteam zeiden niets meer te voelen voor een online-activiteit. Ze hebben door corona een zware tijd achter de rug en zijn toe aan fysieke activiteiten. Die zijn we gaan organiseren en de platendraai-actie is geschrapt", zegt Glazen Huis Brunssum-organisator Jaimy van Dijk.

Tot begin september staan diverse activiteiten zoals een veiling en een Fifa-toernooi op stapel.

Dit weekend gaan ongeveer twintig jongeren de deuren langs in Brunssum voor de flessenactie die dit jaar nog enkele keren zal plaatsvinden.

In september wil de organisatie met het ingezamelde geld een feest voor de jeugd organiseren. Als er dan geld over blijft, gaat dat naar het jongerenwerk van welzijnsinstelling CMWW.

Kijk voor een activiteitenoverzicht op www.glazenhuisbrunssum.nl.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties