VIDEO: Film Zondebokken start in 22 bioscopen in beide Limburgen

foto: Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 13/11/2023 om 12:02
Laatst bewerkt op 13/11/2023 om 12:52

De film Zondebokken is binnenkort in Belgisch en Nederlands Limburgse bioscopen te zien. De rolprent over de Bokkenrijders is onder andere opgenomen op Kasteel Hoensbroek.

Afgelopen weekend kwamen de regisseur, producent en een aantal acteurs en figuranten bij elkaar op het kasteel om nog eens na te praten over de opnames. Zondebokken is door regisseur Rocky Grispen uit Maaseik gemaakt met alleen Limburgse (amateur)acteurs en figuranten. "Thema van de film is De kroniek van de gewone man", zegt Grispen. "De kleine man die de dupe is van bepaalde elite. Dat laat de film goed zien. Maar dat is eigenlijk nu nog steeds het geval".

Producent Marlie Heijmans is vooral trots op de figuranten. "Na diverse castings bleven er zo'n 150 figuranten over en ze hebben het erg goed gedaan".

De film gaat over twee weken in 22 Belgische en Nederlandse bioscopen draaien. Daarna trekt Zondebokken de rest van beide landen in.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties