VIDEO: Film over huilend mariabeeld Brunssum in première

foto: Math Nilwik
Gepubliceerd op 6/04/2023 om 13:50
Laatst bewerkt op 6/04/2023 om 13:55

Op witte donderdag gaat in ons land de film De man uit Rome in première. De rolprent is losjes gebaseerd op de wenende Madonna die in 1995 de gemoederen in Brunssum hoog liet oplopen.

In de woonkamer van Jan en Gerda Coumans uit Brunssum bleek in 1995 een klein Onze Lieve Vrouw van Fatimabeeld uit het bedevaartsoord Banneux roodbruine tranen in het  linkeroog te hebben. Het verhaal van de huilende Madonna was geboren.

Cameraman Math Nilwik volgde in de weken daarna de gebeurtenissen in de wijk Oude Egge waar steeds meer mensen zich het wonder kwamen aanschouwen. Tranen zijn er echter nooit gevonden op het beeld.

In de film van regisseur Jaap van Heusden komt een priester uit Rome het wonder onderzoeken. De film is gedeeltelijk in Limburg opgenomen, maar niet in Brunssum.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties