VIDEO: Fietsinzameldag voor kinderen uit families met laag inkomen

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 27/06/2022 om 16:34
Laatst bewerkt op 27/06/2022 om 16:52

Op drie locaties in Parkstad vond zaterdag de fietsinzameldag plaats. Kompas, samen met stichting Leergeld en de ANWB zamelden daar fietsen in om later weg te geven aan kinderen uit families met een laag inkomen. 

De speciale inzamelpunten waren te vinden in Nuth, Voerendaal en Simpelveld. 

Steeds meer mensen hebben het financieel krap. "En dat zijn niet alleen mensen zonder baan", zegt Tiny Beenackers-Oomen van stichting Leergeld. De fietsen moeten kinderen die door geld gebrek niet aan alles mee kunnen doen dan ook helpen. 

De organisatoren waren vooral op zoek naar kinderfietsen, maar alle fietsen waren welkom. De fietsen worden opgeknapt en daarna beschikbaar gesteld om op aanvraag aan kinderen geschonken te worden. 

Dat kan via stichting Leergeld die de aanvraag controleren en daarna een kind een fiets uit laten zoeken. 

In totaal zijn er 95 fietsen ingezameld. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties