VIDEO: Feestelijke opening raadhuis en stadskantoor Heerlen

Foto: ZO-NWS
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 25/08/2023 om 16:49
Laatst bewerkt op 25/08/2023 om 17:14

Het gerenoveerde raadhuis en het nieuwe stadskantoor in Heerlen is vrijdag officieel geopend. De opening valt samen met de start van Cultura Nova. 

Frits Peutz bouwde het raadhuis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het werd opgeleverd als symbool van bevrijding en wederopbouw en in 1948 werd officieel geopend door de toenmalige kroonprinses Juliana. 75 jaar later is het gerestaureerd en verbonden aan het nieuwe stadskantoor van architect Francine Houben, die haar inspiratie opdeed in de stad zelf. "Ik woonde in de zogenoemde gouden periode van Heerlen. Die spirit heb ik proberen te verwerken in het nieuwe gebouw." 

Wethouder Casper Gelderblom is tevreden en vooral ook trots op de nieuwe gebouwen in het stadscentrum. "Dit staat symbool voor de mooie ontwikkeling die Heerlen doormaakt." 

Overigens zijn een hoop mensen nieuwsgierig naar het verhaal achter de gebouwen. De rondleidingen die de gemeente Heerlen heeft georganiseerd zijn al allemaal vol geboekt. "We gaan er voor zorgen dat uiteindelijk iedereen die interesse heeft zo'n rondleiding kan volgen", aldus Gelderblom.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties