VIDEO: Extra aandacht voor minderbedeelden in Beekdaelen

Foto © ZO-NWS | 1Limburg
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 21/11/2022 om 16:22
Laatst bewerkt op 21/11/2022 om 16:30

In Beekdaelen hebben zo'n veertig inwoners een 'aandachtstasje' gekregen. De tasjes zijn een initiatief van de Sociale Actie Nuth (SAN) die al jaren minderbedeelden en eenzamen een beetje proberen te helpen. 

Met een auto vol tassen gaan Bertie en de vrijwilligers van SAN op pad. Iedereen die een tasje krijgt heeft wel een verhaal. Zo heeft Huub Clement net zijn vrouw verloren en ziet hij als een berg op tegen de feestdagen, terwijl Jacqueline Pluijmakers onlangs zwaargewond raakte bij een auto-ongeluk.

Het initiatief moet mensen die tussen wal en schip gevallen zijn bijstaan. "mensen die net niet in aanraking komen voor een regeling, maar waarbij wel de vriezer kapot gaat. Wij gaan ze dan helpen", legt Bertie Bemelmans uit. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties