VIDEO: Ernstig gewonde bij ontploffing in Schinveld

Foto: (c) ZO-NWS | Twan Senden
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 7/03/2021 om 20:23
Laatst bewerkt op 7/03/2021 om 21:36

De hulpdiensten zijn zondagavond massaal uitgerukt voor een ontploffing van een kachel in een woning in Schinveld. Daarbij is een vrouw, de bewoonster van het pand, ernstig gewond geraakt.

In de woning in de Emmastraat is iets voor 20.00 uur volgens een woordvoerder van de brandweer een houtkachel ontploft. "Er waren samen met het slachtoffer vier personen in de woning aanwezig en zij schakelden de hulpdiensten in na de ontploffing." De drie anderen raakten niet gewond maar zijn wel door de ambulancedienst onderzocht.

Het gaat vermoedelijk om een zogeheten rookgasexplosie. Die ontstaat als de rook zo'n hoge temperatuur heeft dat zich een explosief mengsel van gassen ophoopt en dat tot ontploffing komt.

Het slachtoffer is met een traumahelikopter afgevoerd naar het ziekenhuis van Maastricht. Door de explosie was er in het huis brand ontstaan, die de brandweer snel onder controle had. De woning is tijdelijk onbewoonbaar.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties