VIDEO: Ergernis in Parkstad over defecte geldautomaten: 'schandalig'

Foto: iStock
Gepubliceerd op 29/02/2024 om 16:55
Laatst bewerkt op 29/02/2024 om 17:07

Het is een veelvoorkomend probleem in kleine kernen in Parkstad: de pinautomaat die om de haverklap stuk is.

Inwoners van onder andere Waubach zijn er klaar mee: “Ik vind het schandalig. Ik betaal regelmatig met cash geld en ben afhankelijk van deze automaat”, zegt een bewoner die regelmatig bij de enige Geldmaat van het dorp komt pinnen.

Het storingspercentage bij geldautomaten is in Limburg het hoogste van Nederland, blijkt uit een onderzoek van de NOS. Al sinds het eind van de zomer haalt Geldmaat, het bedrijf dat de automaten voor Rabobank, ABN Amro en ING onderhoudt, de afgesproken norm niet.

In Schinveld loopt het de spuigaten uit. ZO-NWS sprak verschillende mensen op de Bleekplaats. Eén van hen: “afgelopen jaar was de automaat in de zomer vier maanden buiten gebruik!"  

“Het jaar is nu negen weken bezig en daarvan is de automaat minstens zeven weken buiten gebruik geweest”, zegt supermarkteigenaar Bob Muijs. Naast de enige grote pinautomaat in het dorp staat in zijn supermarkt een kleine automaat. “Daarom komen mensen regelmatig hier pinnen”. Maar vanwege veiligheidsredenen zit er niet zoveel geld in de automaat. “We hebben al vaker gehad dat de automaat al voor 12:00 uur leeg is.” Volgens Muijs levert dat frustraties op bij de inwoners.

Geldmaat heeft inmiddels beterschap beloofd. Verouderde automaten worden vervangen door nieuwe,  minder storingsgevoelige exemplaren.  

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties