VIDEO: Eindelijk weer traditionele kruisgang in de kerk

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 15/04/2022 om 17:26
Laatst bewerkt op 15/04/2022 om 17:36

Na twee jaar wachten konden parochianen van de Sint-Jozefkerk in Doenrade weer deelnemen aan een kruisgang. Door corona moest het ofwel uitgesteld worden of op een kleinere schaal plaatsvinden. Het was dit jaar dan ook goed bezocht.

In de vorm van veertien schilderijen of beeldhouwwerken is de lijdensweg van Jezus afgebeeld. Het idee van de kruisgang is dat de gelovige zo in gebed de weg van Jezus doorlopen en stilstaan bij zijn lijdensweg door Jeruzalem. 

Voor Deken Jack Honings is het een speciale dag. "Iedereen krijgt te maken met lijden", zegt hij. "Het leven is niet altijd een feest." Een kruisgang moet mensen dan ook bewust maken van het feit dat lijden bij het leven hoort. 

Zenuwen of de kerk wel vol zou zitten had Honings niet. Na twee jaar pauze is hij al blij met twee gelovigen in de banken. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties