VIDEO: Eeuwfeest voor Sint Franciscusschool Treebeek

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 29/09/2021 om 16:30
Laatst bewerkt op 29/09/2021 om 16:32

Met allerlei feestelijke activiteiten wordt tussen 4 en 8 oktober gevierd dat de Sint Franciscusschool in Treebeek 100 jaar bestaat.

De school werd opgericht in 1920 en is dus feitelijk 101 jaar oud. Vanwege corona is vorig jaar besloten de festiviteiten uit te stellen. In de feestweek bezoekt de school een dierentuin, zijn er workshops en wordt door de kinderen een circusvoorstelling gegeven.

Universiteit van Treebeek
De Franciscusschool is sinds 6 jaar, samen met een kinderopvang en BS De Vlinder, gevestigd in een brede school aan de Wijenweg. De gevel van het gebouw doet denken aan het voormalig schoolgebouw van de Franciscusschool. Dat statige gebouw heette in de volksmond 'de Universiteit van Treebeek'. 

Kerk en mijn
July Vijgen geeft al 44 jaar les op de Franciscusschool en ging er zelf naar de kleuter-, lagere en middelbare school. Lange tijd was er een MAVO in het gebouw ondergebracht. In die tijd stond de school sterk onder invloed van kerk en mijn.

Plezier
Voor Vijgen is de school altijd een plek geweest die waardevolle tradities koestert maar ook bij de tijd blijft. "Plezier in leren en respect voor de ander zijn kernwaarden die de leerlingen krijgen bijgebracht", zegt ze.

De school valt nu onder de scholenkoepel Innovo en telt bijna 160 leerlingen.

Reclame

Advertenties