VIDEO: Eerste Tour du Toma in Kerkrade geslaagd

foto: Omroep Landgraaf
Gepubliceerd op 2/06/2023 om 09:41
Laatst bewerkt op 2/06/2023 om 10:38

Op het terrein van het Flexiforum in Kerkrade werd vorige week de eerste editie van de Tour du Toma gefietst.

Het initiatief voor dit G-wieler spektakel, voor kinderen met een beperking is ontstaan bij Bram Defesche en Bert Toma bij het opruimen na de Abdijcross in Kerkrade, waar zij de Wim Sangen Memorial G-Loop organiseerden voor kinderen met een beperking.

Het idee werd door Iedereen Kan Sporten (IKS) en Limburg Cycling omarmt en verder uitgewerkt. Roger Franssen gaf er kleur aan en sociale werkplaats Relim zorgde ervoor dat alles van A naar B en weer retour ging. Samen met de speciale deelnemers van de Jan Baptist, Arcadia en de Wissel was de eerste 'onvergetelijke' editie van Tour du Toma een geslaagde.


Deze productie is tot stand gekomen in het kader van de samenwerking van de publieke lokale media instellingen ZO-NWS en Omroep Landgraaf.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties