VIDEO: Duurzaamheidsfestival Voerendaal weer voor de deur

Foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 14/10/2022 om 14:11
Laatst bewerkt op 14/10/2022 om 14:19

Het tweede duurzaamheidsfestival van de gemeente Voerendaal staat weer voor de deur. Zaterdag staan zo'n 40 standjes met duurzame initiatieven bij Lubosch Land in Ransdaal. 

Het festival moet mensen meer informatie geven over verduurzaming. Dat kan via activiteiten, spelletjes, een rondleiding en informatiestands. Zo kunnen mensen meer te weten komen over zonnepanelen, elektrische auto's, oplaadpunten, vegan eten of gewoon de natuur. 

Het festival vindt plaats op het Lubosch Land. Een boerderij waar anderhalf jaar geleden nog koeien gehouden werden, maar nu aan inclusieve landbouw gedaan wordt. 

Het is de perfecte locatie om het over duurzaamheid te hebben. "Duurzaamheid zit ook wel heel diep in ons bedrijfs-DNA", zegt Laura Nieboer van Lubosch Land. Ze vindt het festival een mooi moment om ook aan omwonenden te laten zien wat duurzame landbouw voor hen nou betekent. 

Het festival vindt op zaterdag plaats van 11.00 tot 17.00 uur op het Lubosch Land in Ransdaal. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties