VIDEO: Duizenden fans bij laatste training Roda JC voor kraker in Groningen

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 9/05/2024 om 13:49
Laatst bewerkt op 9/05/2024 om 16:26

Duizenden fans van Roda JC waren donderdagochtend langs de lijn van het voetbalveld van het RKTSV-terrein in Kerkrade te vinden. Daar werd de laatste training afgewerkt in aanloop naar de allesbeslissende wedstrijd tegen FC Groningen vrijdagavond.

Dan zal bepaald worden of Roda JC gaat promoveren naar de Eredivsie.

Onder gezang, geroep en applaus liepen de spelers van Roda onder een gele erehaag van vlaggen het veld op om hun laatste training af te werken voor het vertrek naar Groningen. De steun, maar ook de spanning was voelbaar bij de naar schatting zo'n 3500 fans die langs de kant stonden. 

"Zo'n spanning heb ik de laatste jaren niet meer gehad", zegt een supporter langs de lijn. Ook andere fans laten weten dat ze nerveus zijn, al heeft iedereen er ook vertrouwen in. Eén vrouw in Roda-tenue laat het in ieder geval niet aan het toeval over: "Ik zet mijn Roda-lamp aan. Als die aanstaat, winnen ze altijd." 

Verschillende fans gaan mee naar Groningen vrijdag, anderen kijken thuis of in het stadion. Voor hen was dit misschien wel de laatste keer dat ze een glimp op konden vangen van de spelers voordat ze promoveren.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties