VIDEO: Dubbele rotondes in Brunssum moeten voor meer veiligheid zorgen

Bodumplein in Brunssum
Foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 30/05/2024 om 17:57
Laatst bewerkt op 5/06/2024 om 11:16

Het Bodemplein in Brunssum wordt momenteel volledig gerenoveerd. De gemeente heeft gekozen voor een dubbele rotonde om meer veiligheid te kunnen garanderen.

Op het Bodemplein is het nog een hele klus voordat er weer auto's op mogen rijden. De oude stoplichten zijn verwijderd en de gemeente Brunssum heeft gekozen voor een nieuwe manier om de straat beter in te richten. "Normaal had je een driebaansweg om naar links, rechtdoor of naar rechts te gaan. Met deze dubbele rotonde is dat maar één baan. De rest van de vierkante meters die wij over hadden, zijn groen gemaakt", vertelt wethouder Hugo Janssen (Verkeer).

Na meerdere afwegingen heeft de gemeente bewust voor een dubbele rotonde gekozen. "We hadden een nieuwe installatie voor de verkeerslichten kunnen plaatsen. Toch wordt dat steeds minder gedaan. Daarnaast was één rotonde niet mogelijk in verband met te weinig plek. Nu hebben we gekeken naar twee rotondes die schuin in de ruimte liggen. Hierdoor kan het verkeer makkelijker doorstromen en het past goed in de ruimte", aldus Janssen.

Desondanks zijn de reacties van buurtbewoners afwisselend. Zij maken zich zorgen hoe de rotonde straks in de praktijk gaat werken en dat er ongelukken op de loer liggen. "Mensen weten niet goed waar ze heen moeten. Het gaat toch erg wennen zijn in ieder geval", laten bewoners weten.

Vóór de bouwvak gaan de rotondes op het Bodemplein open en na de bouwvak zijn ook de andere werkzaamheden afgerond.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties