VIDEO: Drukte en gezelligheid tijdens optocht OLS: ‘Straks ene pitsen’

Gepubliceerd op 7/07/2024 om 16:38
Laatst bewerkt op 7/07/2024 om 17:23

De optocht van het OLS in Doenrade trok zondag veel bekijks. Jong en oud stond langs de kant om alle schutterijen te bewonderen.

Zittend achter een tafel met chips of staand met een pilsje in de hand. De sfeer tijdens de optocht was uitstekend. “Gezelligheid en de mooie muziek”, vertelt een vrouw met haar kleinkind op schoot. Een andere jonge OLS-liefhebber staat klappend de schutterijen aan te moedigen. “Ja dat hoort er gewoon bij. Ik kom al van kinds af aan naar het OLS. Het is gewoon een traditie.”

Waar de andere schutterijen al in het gareel staan, kunnen de andere niet wachten om te beginnen. “De mensen langs de kant geeft je echt vleugels. De mensenmassa, saamhorigheid, de sfeer, het is bij zo’n OLS héél anders.”

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties