VIDEO: Dorpshuis begin november in Servatiuskerk

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 29/08/2021 om 09:00
Laatst bewerkt op 30/08/2021 om 09:14

Stichting Dorpshuis Vaesrade verwacht begin november het nieuwe onderkomen in de Servatiuskerk officieel te openen.

Met de verbouwing levert de kerk ruim de helft van de oorspronkelijke ruimte in. Zowel de kerk als het dorpshuis zijn blij met de ontwikkelingen.

"Het scheelt niet alleen in de stookkosten, maar nu bestaat ook de mogelijkheid dat bezoekers na een kerkelijke viering samenkomen in het dorpshuis", zegt pastoor Jan Geilen.

Voorzitter Frank Extra van Stichting Dorpshuis Vaesrade zegt het ontzettend belangrijk te vinden dat er weer een vaste plek is voor de gemeenschap in het dorp. Omdat verschillende verenigingen en clubs gebruik kunnen gaan maken, zijn er duidelijke afspraken gemaakt met het kerkbestuur. "Het moet natuurlijk niet zo zijn dat de repetitie van de fanfare gelijktijdig begint met de mis", zegt Frank Extra. "Alles gebeurt in goed overleg."

Bovendien is pastoor Geilen niet de lastigste. Mochten er in de andere helft van de kerk kroegsferen ontstaan, heeft hij daar geen moeite mee. "Ik zal er zelf ook zeker nog wel eens een pilsje gaan drinken, hoor. Ik ben er niet vies van", lacht Geilen.

Tags
Reclame

Advertenties