VIDEO Doelpuntenmaker Pflücke: "Kon veel nadenken tijdens blessure"

Foto: (c) ZO-NWS I Twan Senden
Gepubliceerd op 5/02/2021 om 23:22
Laatst bewerkt op 6/02/2021 om 13:39

In het Parkstad Limburg Stadion heeft Roda JC vrijdagavond de beloften van Jong PSV aan de zegekar gebonden: 5-1. Belangrijke man aan Kerkraadse kant was Patrick Pflücke. ZO-NWS sprak na afloop met hem, zijn trainer Jurgen Streppel en de immer hardwerkende Thijmen Goppel.

Al vroeg in het duel mochten de mannen van trainer Jurgen Streppel juichen. Aanvallende middenvelder Patrick Pflücke scoorde al na zeven minuten de openingstreffer. De Duitser speelt vaker een bepalende rol in het spel van de Kerkradenaren, onder andere door zijn doelpunten. 

Na een dik kwartier was het namelijk diezelfde Pflücke die weer doeltreffend was. Niet geheel toevallig liet hij twee keer het net bollen op aangeven van twee andere 'motoren' in zijn elftal: Benjamin Bouchouari en Thijmen Goppel. 

Technisch directeur Jeffrey van As zal vanaf het ereterras ongetwijfeld vergenoegend naar het spel van Pflücke hebben gekeken. De kleine middenvelder kwam aan het begin van dit seizoen als testspeler binnen in Kerkrade, maar kon de technische staf al vrij snel overtuigen. 

Van As weet inmiddels dat de blonde draver een zekerheidje is in de basisopstelling van trainer Streppel. De TD zag twee andere aankopen van hem, Thijmen Goppel en Fabian Serrarens, ook tot score komen vlak na de start van het tweede bedrijf. 

Het duo tilde hiermee de stand naar een comfortabele 4-0 voorsprong voor de gastheren. Fofana verkleinde hierna de achterstand voor de Eindhovenaren naar drie doelpunten, maar Danny Bakker was het hier kennelijk niet mee eens en scoorde aan de andere kant ook: 5-1. En dat was tevens de eindstand. 

Advertenties