VIDEO: Documentaire boer Jos volgende week via internet in première

Gepubliceerd op 19/02/2021 om 15:58
Laatst bewerkt op 19/02/2021 om 17:06

De documentaire over boer Jos Soogelee uit Ransdaal gaat vanaf 25 februari via een livestream in première.

Filmmaker John Rouvroye uit Maastricht volgde Soogelee zeven maanden lang met zijn camera om twee redenen: de zoektocht naar een opvolger voor de boer en het vraagstuk landbouw in het algemeen.

De boer uit Ransdaal werkt kleinschalig en de meeste landbouwers denken grootschalig een beter belegde boterham te kunnen verdienen. Daarnaast klaagt de agrarische sector over te lage prijzen, hoge kosten en een overheid die hen aan banden legt. Dat maakt de zoektocht naar een opvolger er niet gemakkelijker op.

Door corona is het nu niet mogelijk om de film in de bioscoop te zien en wordt de première digitaal via een stream uitgezonden. Dat levert ook een voordeel op; er zijn al meer dan 600 kaartjes verkocht aan mensen uit het hele land. Daar zijn volgens Rouvroye ook een aantal agrariërs bij die geïnteresseerd zijn in de werkwijze van boer Jos Soogelee.

Meer informatie over de film vindt u op de website van cineast John Rouvroye.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties