VIDEO: De Reusch: 'Duurzaam behoud van de watertoren van en voor Schimmert en omstreken'

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 31/08/2022 om 11:00
Laatst bewerkt op 31/08/2022 om 12:18

De oude watertoren in Schimmert is een van de laatste drie in de race naar de 'Groene Sleutel'. De Reusch maakt kans op de prijs voor meest duurzaam monumentale gebouw van Nederland. 

Er hebben behoorlijk wat aanpassingen moeten plaats vinden om het gebouw zo ver te krijgen vertelt Nico Eurelings, eigenaar van het pand. 

Zo wordt er helemaal geen gas gebruikt en loopt alles op elektriciteit. Dat wordt gedaan met behulp van zo'n 350 zonnepanelen die aan de andere kant van de straat op de daken liggen. 

Ook de voedselwaren die de Reusch gebruikt hebben invloed op de duurzaamheid. Door alleen lokaal geproduceerd voedsel te gebruiken is de ecologische voetafdruk een stuk kleiner. Het betekent namelijk minder transport en daardoor vervuiling. 

De prijs betekent veel voor Eurelings. "Ik heb het gebouw destijds gekocht met het motto: duurzaam behoud van de watertoren van en voor Schimmert en omstreken. Die hebben we dan gehaald."

Stemmen kan via de website van Open Monumentendag. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties