VIDEO: De plannen voor miljoenenproject Silt

Foto © ZO-NWS | Nick Heunen
Gepubliceerd op 2/04/2021 om 16:06
Laatst bewerkt op 2/04/2021 om 17:41

In het groevesgebied Schinnen-Spaubeek kan zomaar over vijf jaar een exclusief recreatiepark ontstaan dat zich mengt in het hoogste segment in Nederland.

Eigenaar van het gebied zand- en grindhandel Bruls presenteerde onlangs de plannen voor hun miljoenenproject: Silt. Een luxe en exclusief recreatiepark dat het gevolg moet zijn van een transformatie van het groevesgebied Schinnen-Spaubeek.

Het totale gebied bestrijkt zo'n 100 hectare en moet een kwaliteitsinjectie worden voor het toerisme in Zuid-Limburg. In de groeves Schinnen en Spaubeek en op de voormalige stortplaats van Schinnen moeten bezoekers straks volledig kunnen ontspannen en genieten van de natuur.

Daarnaast komt er tevens ruimte voor sportiviteit. Hoewel de voormalige stortplaats in Schinnen wordt omgetoverd tot natuurgebied, zal er ook een mountainbike-route uitgestippeld worden.

"In tegenstellingen tot andere vakantieparken zetten wij in op exclusiviteit", zegt Christian van Daal van Bruls. "Voor het verdienmodel is het interessanter om het gebied vol te bouwen met honderden huisjes. Wij hebben gekozen voor maximaal 40 tot 60 huisjes en de accenten gelegd op luxe en natuur." Die huisjes nemen de plek in van de groeve in Schinnen. 

Over een jaar kan de eerste attractie al zijn intrede maken in groeve Spaubeek. "Dan komt hier het eerste unieke wandelgebied, maar het belangrijkste is dat we straks het totaalplaatje kunnen serveren", zegt Van Daal.

In het gunstigste geval kan het park in 2026 al af zijn. "Maar we beseffen dat we nog een lange weg te gaan hebben", benadrukt Van Daal. Er zullen nog de nodige vergunningen verleend moeten worden, voordat we met zekerheid kunnen zeggen, dat het park er ook daadwerkelijk komt." 

Visit Zuid-Limburg en wethouder Roy van der Broek van de gemeente Beekdaelen waren vanwege agenda-technische redenen niet in de mogelijkheid om te reageren.

Advertenties