VIDEO: 'De bodem van de put is bereikt, we gaan zaterdag open'

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 13/01/2022 om 14:48
Laatst bewerkt op 13/01/2022 om 15:26

Ook in Nuth pakken ondernemers van niet essentiële winkels zich samen voor een protestactie. Daarmee willen ze het kabinet aan het denken zetten. Na opnieuw een maandenlange sluiting is de maat vol bij de winkeliers.

Diverse ondernemers aan de Stationstraat gaan zaterdag hoe dan ook open. "De bodem van de put is bereikt", zegt ondernemer Petra Diederen van de winkel Ff Anders. "We moeten iets, anders gaan we helemaal niet meer open."

Lamgeslagen
Ook Petra Polak van Men Women Store is naar eigen zeggen "lamgeslagen. Dit is het tweede jaar op rij dat we de wintercollectie bijna voor nop de deur uit moeten doen. Het kan zo niet langer."

Regels
De ondernemers zeggen een veiligere bezoekerssituatie te kunnen realiseren dan in de essentiële winkels als bijvoorbeeld supermarkten. En dat willen ze zaterdag laten zien: "bij binnenkomst handen desinfecteren, anderhalve meter afstand houden en de mondkapjesplicht. Die regels blijven gewoon gelden", legt Diederen uit.

4000 euro
De protestactie gaat gepaard met de nodige risico's. De boete voor het openen van een niet essentiële zaak met de coronamaatregelen die op dit moment gelden, bedraagt 4000 euro. De situatie is dermate nijpend dat de winkeliers die boete niet eens meer zouden kunnen ophoesten.

De gemeenten in Limburg verschillen van mening wat betreft de aanpak van het handhaven. In het zuiden van onze provincie overleggen burgemeesters donderdag over de kwestie. Vrijdagavond om 19.00 uur zijn premier Rutte en minister Kuipers aan het woord bij een nieuwe coronapersconferentie met mogelijk versoepelingen.

Tags

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties