VIDEO: Dankzij Jeu is standaardwerk Brunssumse geschiedenis weer beschikbaar

Gepubliceerd op 8/04/2024 om 16:55
Laatst bewerkt op 1/05/2024 om 16:46

Jeu Borger van de Stichting Historische Bron van Brunsham heeft een hernieuwde versie gemaakt van het boek 'Brunssum de eeuwen door'.

In 1952 bracht pastoor Moonen het boek over de geschiedenis van Brunssum en omgeving uit. Het iconische boek geeft een inkijk in het leven van de inwoners van Brunssum, van prehistorie en de Romeinse tijd tot de moderne tijd.

Afgelopen weekend werd de heruitgave in de Gregoriuskerk in Brunssum gepresenteerd. Er zijn 110 exemplaren gedrukt, 80 mensen hebben zich vooraf ingeschreven om een exemplaar te kopen. 

"De mensen kennen de geschiedenis nog niet zo goed zoals de pastoor die omschreven heeft. Daarom kwam bij mij het idee om het boek opnieuw uit te geven", vertel Borger. "De schrijver van het boek stuurt je door de hele omgeving en geschiedenis heen. Dat maakt dit werk zo interessant." 

De heruitgave is wat Borger betreft niet alleen bedoeld voor inwoners van Brunssum. Hij hoopt dat het werk ook gelezen gaat worden door kinderen en vluchtelingen die hier verblijven.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties