VIDEO: Da Silva wint Parelloop in Brunssum

Gepubliceerd op 11/09/2022 om 14:37
Laatst bewerkt op 12/09/2022 om 17:56

Lucas Da Silva heeft de hoofdloop van de Parelloop in Brunssum gewonnen. De Belg liep zondag de 10 kilometer in 29 minuten en 23 seconden.

Nicolas Schyns werd tweede en kwam een seconde later over de finish. Derde werd Yonas Kinde op 7 seconden achter de winnaar. Beste Limburger was Ricardo Floris met een tijd van 30 minuten en 46 seconden.

Beste vrouw op de Top Run was de Belgische Hanna Vandenbussche. Zij kwam als twaalfde over de finish en zette een tijd neer van 34 minuten en 3 seconden.

De Parelloop werd voor de 32e keer gehouden. De laatste keer was in 2019. Het jaarlijkse hardloopevenement kon de afgelopen twee jaar niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Het sportevenement zou dit jaar aanvankelijk op 3 april plaatsvinden, maar werd opgeschoven naar september vanwege onduidelijkheid over eventuele coromaatregelen in het voorjaar.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties