VIDEO: 'Corona en het goede nieuws' blijft doorgaan

foto © ZO-NWS
Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 5/01/2022 om 17:20
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

Dick Poelsma van 'Corona en het goede nieuws' blijft afleveringen maken zolang corona het nieuws bepaalt.

De initiatiefnemer uit Jabeek begon in het voorjaar van 2020 een Facebookpagina met die naam. "Omdat er ondanks alle ellende die de pandemie veroorzaakt, ook veel positieve initiatieven in mijn gemeente plaatsvinden die maar weinig aandacht krijgen. Deze kunnen wel voor verbinding zorgen."

Poelsma besloot bijvoorbeeld foto's, gemaakt door inwoners die een ommetje maken door Beekdaelen, te delen op Facebook en van een korte positieve tekst te voorzien. "Elk bericht verspreid ik via mijn eigen Facebook en plaats ik op drie andere websites. Ik krijgt er dan ongeveer 100 reacties op en ze zijn allemaal positief", zegt Poelsma.

Sinds ik in september met pensioen ben gegaan heb ik zelf ook de smaak te pakken gekregen en maak iedere dag een wandeling van anderhalf uur door Beekdaelen samen met mijn vrouw.

Poelsma nadert een magische grens van vijfhonderd post van Corona en het goede nieuws. "Eigenlijk had ik me voorgenomen dan te stoppen omdat het 'Facebookwerk' me ongeveer vijf uur per week kost. Maar omdat de coronamaatregelen steeds weer verlengd worden heb ik me tijdens de jaarwisseling voorgenomen door te gaan tot corona Beekdaelen niet meer in zijn greep houdt", zegt Poelsma.

"Van de vijfhonderdste post wil ik wel iets bijzonders maken” zegt hij. "De fotografen die steeds zulke mooie foto's aanleveren wil ik dan in het zonnetje zetten."

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties