VIDEO: Clienten helpen mee bij nieuwbouw dagbesteding

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 13/10/2021 om 10:03
Laatst bewerkt op 13/10/2021 om 10:04

Cliënten van zorginstelling Pergamijn hebben hun intrek genomen in een tijdelijk onderkomen op het erf van de Heggerhof in Schinnen.

Binnen enkele maanden wordt één van de schuren van de monumentale boerderij  omgebouwd tot vaste locatie voor dagopvang van verstandelijk beperkten. Daar komt onder andere een kaarsenmakerij en een houtbewerkingsatelier in.

De cliënten bereiden de aanstaande verbouwing alvast voor met opruimwerkzaamheden. "Met hun ideeën over de inrichting van de schuur wordt ook rekening gehouden", zegt Yolande Hambeukers, teamleider dagbesteding van Pergamijn. "Dat is het voordeel van de vertraging die de verbouwing heeft opgelopen: het duurt wat langer, maar de cliënten kunnen er zo wel hun éigen Heggerhof van maken."

Eigenaren Frans en Cecile Vanderheijden hielpen de zorginstelling door onderdak te bieden toen de dagopvang van Pergamijn in Hoensbroek enkele maanden geleden werd opgeheven. Omdat nog niet alle vergunningen waren afgegeven werd besloten een cabine op het terrein De Heggerhof te zetten. Daar komen straks, op door de weekse dagen, 20 mensen met een verstandelijke beperking naar toe voor een zinvolle dagbesteding.

De boerderij, een kleinschalig gemengd boerenbedrijf had een financiële impuls nodig en enkele bedrijfsruimtes stonden leeg. "De vraag van Pergamijn kwam voor ons dus op het goede moment", zegt Frans Vanderheijden  "Het is heerlijk om met de cliënten te werken. Ze helpen ons met veel plezier bij het plukken van fruit en het verzorgen van de dieren. Je ziet hen genieten en daar hebben wij ook plezier aan", aldus Cecile Vanderheijden.

 

 

Reclame

Advertenties