VIDEO: Christenunie mikt op twee zetels in Brunssum

Foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 28/11/2021 om 11:54
Laatst bewerkt op 1/01/2022 om 09:36

De Christenunie gaat voor de eerste keer meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Brunssum. De partij heeft woensdag de kieslijst vastgesteld en gestemd over het partijprogramma. 

Lijsttrekker Frans Visscher (36) heeft zich in Zaanstad en Eindhoven eerder al voor de ChristenUnie ingezet. Nu hij zo'n zes jaar in Brunssum woont wil hij dat ook hier gaan doen. "Veel christenen zijn binnen hun kerk bezig en ik wil me juist buiten de kerk voor Brunssum inzetten", aldus Visscher. 

Hoewel er altijd een basis van ChristenUnie-leden aanwezig is geweest in Brunssum, heeft de partij nog nooit meegedaan aan de lokale verkiezingen. Volgens Visscher komt dat doordat niemand daadwerkelijk lijsttrekker wilde zijn. Daar is nu in ieder geval verandering in gekomen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties