VIDEO: Celine Daemen uit Schimmert wint Zwitserse prijs

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 14/11/2022 om 12:28
Laatst bewerkt op 14/11/2022 om 15:05

Celine Daemen uit Schimmert heeft de Zwitserse filmprijs Reflet d'Or gewonnen. Ze won de prijs met haar VR-voorstelling 'Eurydice'. 

Eurydice is een virtual reality opera. Een opera die helemaal in een virtuele wereld beleeft met behulp van een VR-bril. Daemen is de regisseur van het stuk en neemt de toeschouwer mee op een reis geïnspireerd op de oude mythe van Orpheus en Eurydice. 

Daemen won de prijs in de categorie 'Best Immersive Work' en brengt een geldbedrag van 10.000 euro mee. "Dit stelt mij in staat om in de toekomst nieuw werk te ontwikkelen. Hier heb ik heel veel zin in", zegt Daemen tegen L1. 

Eerder was Daemen ook al genomineerd voor een prijs in Venetië en inmiddels heeft ze ook een nominatie te pakken voor een prijs op het Red Sea festival in Saudi-Arabië. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties