VIDEO: Burgemeester Heerlen ontdaan over verdwijnen SEH: 'Ongelofelijk dat dit kan'

Foto © ZO-NWS | Zuyderland
Gepubliceerd op 23/04/2024 om 12:50
Laatst bewerkt op 23/04/2024 om 17:52

Roel Wever, de burgemeester van Heerlen, is “woedend” over het nieuws dat de spoedeisende hulp gaat verdwijnen in zijn gemeente.

“Dit is een regio met bijna 300.000 inwoners. En je gaat me vertellen dat een volwaardig ziekenhuis hier niet mogelijk is?”, reageert Wever hoorbaar ontdaan.

De spoedeisende hulp, intensive care en geboortecentrum zullen vanaf 2030 alleen nog maar bij de Zuyderland-locatie in Sittard-Geleen zijn, werd dinsdagochtend duidelijk. De doorslaggevende reden: elk getest criterium zou hetzelfde zijn bij beide locaties, zoals passende zorg, kwaliteit en toegankelijkheid, maar het grote verschil zat hem in het geld. Voor een locatie in Heerlen zou 200 miljoen euro extra nodig zijn. “Dat geld de doorslaggevende reden is om inwoners van de stad voorzieningen te ontnemen. Ik ben mijn vertrouwen in de bestuursvoorzitter volledig kwijt.”

Volgens de bestuursvoorzitter, David Jongen, zouden beide locaties gesloten moeten worden als er niets gedaan zou worden vanwege een groeiende zorgvraag en tekort aan personeel. Maar dat die keus op Sittard-Geleen is gevallen, valt bij de burgemeester van Heerlen niet goed. “Dit is een dichtbevolkt gebied, de ongezondste gemeente van de provincie, waar de grootste vraag naar zorg is. Ongelofelijk dat dit kan.”

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties