VIDEO: Eén jaar na de grote corona uitbraak in Gangelt

Gepubliceerd op 2/03/2021 om 10:01
Laatst bewerkt op 2/03/2021 om 10:46

Burgemeester Guido Willems van Gangelt wil liever zelf beslissen over eventuele versoepelingen en maatregelen rond de coronacrisis. Dat zegt de nieuwe burgervader van de grensgemeente in een gesprek met ZO-NWS.

Willems is sinds november burgemeester. Daarvoor zat hij in het crisiscentrum van de Kreis Heinsberg. Aan het begin van de coronapandemie kon dat team zelfstandig beslissingen nemen omdat de regio een brandhaard was geworden en de infectiecijfers in de rest van Duitsland nog meevielen.

Willems vindt zelf beslissingen nemen nu ook nog de beste keuze omdat iedere regio anders is en de coronaproblematiek idem. "Ik wil niet dat in Düsseldorf voor 20 miljoen mensen beslist wordt welke maatregelen genomen worden en ik geloof ook niet dat het landelijke beleid in Nederland goed werkt", aldus Willems.

De burgemeester is blij met de kleine versoepelingen maar vreest dat de coronacrisis in de regio nog tot het einde van dit jaar voor ongemak zal zorgen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties