VIDEO: Burgemeester Eric Geurts incasseert alle sleutels

foto: Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 23/02/2023 om 13:17
Laatst bewerkt op 23/02/2023 om 13:25

Carnaval is voorbij en in Beekdaelen werd dat woensdag op een speciale manier afgesloten.

Alle prinsen en prinsessen moesten naar het gemeentehuis in Schinnen komen want burgemeester Eric Geurts wilde iets terug hebben: de sleutels van het gemeentehuis.

"Ik heb donderdag en vrijdag een rondje gemaakt langs alle verenigingen om de sleutel in te leveren en de macht over te dragen aan alle prinsen en prinsessen. Daar hoort natuurlijk ook het terug brengen op de woensdag bij. We doen doen dat hier met een drankje en een harinkje", zegt burgemeester Eric Geurts.

Dialect spreken tijdens de drie dolle dagen is er echter nog niet bij voor de burgervader. "Ik kom van Brunssum en carnaval beleef je niet met je mond maar met je hart", zegt Geurts lachend.

De burgemeester laat nog weten dat hij van de carnaval in zijn gemeente heeft genoten en dat het jammer is dat het weer voorbij is.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties