VIDEO: Brunssum krijgt wél Vastelaovesposter

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 9/01/2021 om 09:59
Laatst bewerkt op 10/01/2021 om 10:25

Hoewel er geen provinciale Vastelaovesposter verschijnt in 2021, komt er in Brunssum wel een carnavalsposter. Het thema: 'Want Vastelaovend viere veer samen.'

De initiatiefnemers van 'Vastelaovesvierder in Broenssem' plaatsten een verzoek op Facebook. De groep was op zoek naar een kunstenaar die het ontwerp wilde maken. Vele Facebookgebruikers reageerden met de naam van Esther Ziher-Ginczinger uit Brunssum. In betere tijden reist de Brunssumse de wereld rond met haar kunstwerken en is zij mateloos populair in Taipei (hoofdstad van Taiwan, red.) Ondanks dat de kunstenares het ontzettend druk heeft in deze tijd, wil ze graag haar steentje bijdragen aan het initiatief van Vastelaovesvierders in Broenssem.

Rayvano Oosting is één van de mannen die het initiatief hebben bedacht. "Ik las dat er geen provinciale poster zou komen. Toen dacht ik; dat kunnen we in Brunssum wél fiksen." Oosting wil ervoor zorgen dat de Vastelaovend niet vergeten wordt. Hij zit vol ideeën en wil het kunstwerk van Esther zo spoedig mogelijk in productie laten gaan. Aanvankelijk was het "de bedoeling dat er zo'n 1000 a 2000 posters worden afgedrukt. Of misschien nog wel veel meer", besluit Oosting. Inmiddels hebben de Brikke Oave en Koning Carnaval Treffen zich gemeld om garant te staan voor de kosten van de eerste 3500 posters.

Wie trotse bezitter wil worden van een van de exemplaren moet de facebookpagina van Vastelaovesvierder in Broenssem goed in de gaten houden.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties