VIDEO: Bewoners blij met aanpak Hoofdstraat: 'Ik steek een kaarsje op'

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 11/09/2021 om 09:00
Laatst bewerkt op 11/09/2021 om 09:00

De Hoofdstraat in Amstenrade gaat vanaf maandag op de schop. Een dertigkilometerzone met drempels moet het hardrijdende verkeer in die straat in de kiem gaan smoren. Bewoners en ondernemers kunnen niet wachten.

De straat telt twee zebrapaden en een verkeerslicht, maar volgens ondernemers en omwonenden heeft het verkeer daar lak aan.

Niet te filmen
“Ze rijden hier, vooral ’s nachts, met 80 a 90 kilometer per uur door de straat”, zegt Piet Crijns. De 86-jarige Amstenradenaar is geboren in de straat en woont er net zolang als hij oud is. “Het is niet te filmen. Ik kan mij niet herinneren dat het rijgedrag eerder zo ernstig is geweest in de straat.”

Ondernemer
De wegwerkzaamheden die maandag van start gaan, moeten daar verandering in brengen. “Sommige klanten vragen mij wel eens; ‘goh, zit je hier al lang?’ Ze vertellen vervolgens vier keer per week door de straat te rijden, maar dat ze de zaak nooit hebben opgemerkt. Dat is een teken dat er simpelweg te hard gereden wordt", vindt ondernemer Ton Rademakers.

Moeilijk bereikbaar
Frank Paffen is tevens ondernemer in de Hoofdstraat. Hij is wél te spreken over de werkzaamheden, maar hekelt de werkwijze van de gemeente. “Door Corona zijn we lang gesloten geweest en vanaf maandag is onze onderneming zes weken moeilijk bereikbaar. Tijdens de lockdown was er genoeg tijd voor die wegwerkzaamheden.”

Kaarsje
Crijns kan – net als vele andere omwonenden – niet wachten tot de straat onder handen is genomen. “Dan ben ik zo ontzettend blij en steek ik een kaarsje op als de rust is wedergekeerd."
 

Advertenties