VIDEO: Betty uit Oirsbeek bereikt top 10 Crossfit Games

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 24/08/2022 om 09:00
Laatst bewerkt op 27/08/2022 om 17:00

De 66-jarige Betty uit Oirsbeek eindigde op Crossfit Games in Amerika in de top 10 van haar leeftijdscategorie. Ze mag zich daarmee scharen onder de tien fitste vrouwen ter wereld van boven de 65. 

Hoewel Betty haar hele leven al sportief was, startte ze pas drie jaar geleden met crossfit. Ze begon er mee op aanraden van haar dochter.

In eerste instantie leek het haar niks omdat ze rug- en nekklachten had en haar werk als fysiotherapeut daarom naast zich neer had gelegd. Maar toen ze hoorde dat de eigenaar van de crossfit 'box' in Brunssum ook fysio was, gaf ze het toch een kans. 

Betty gelooft dat beweging ook op latere leeftijd belangrijk is. Ze vergelijkt de oefeningen die ze in de sportschool doet met alledaagse handelingen thuis. "Als je goed kan deadliften kun je ook makkelijk een kratje van de grond tillen", aldus Betty. 

Gewoon beginnen, is wat ouderen die weer aan het bewegen willen slaan moeten doen. "Toen ik begon, kon ik ook geen pullups. Ik begon ook met kleine dingetjes, maar zo bouw je dat op". 

Met hulp van haar coach is ze inmiddels ook een officiële crossfit coach. Ouderen die ook graag een poging willen wagen kunnen nu bij haar terecht. "Dus ja kom maar", zegt ze. "Ik help je". 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties