VIDEO: Betty en Sandro vertrekken naar de Crossfit Games

Gepubliceerd op 11/07/2024 om 11:30
Laatst bewerkt op 11/07/2024 om 11:32

Crossfit box Posterus uit Brunssum levert niet één, maar liefst twee atleten om naar de Crossfit Games - Masters in Alabama te gaan. Dat is heel bijzonder, want ieder jaar mogen er maar zo'n 400 atleten deelnemen aan het internationale toernooi.

Voor kwalificatie moet je eerst door drie grote rondes komen waaraan alle Crossfit atleten over de hele wereld digitaal deelnemen. In die rondes voer je intense fitness workouts uit die uithoudingsvermogen, kracht en gymnastiek combineren. 

Betty en Sandro zijn respectievelijk 68 en 55 jaar en dat betekent dat zij aan de Crossfit Games - Masters meedoen. De Masters zijn alle leeftijdscategorieën (man/vrouw) vanaf 35 jaar. Iedere categorie gaat steeds met 4 jaar omhoog tot 70 plus.

Betty moet in haar categorie het tegen de 20 beste vrouwen tussen de 65 en 69 jaar opnemen en Sandro tegen de 30 beste mannen tussen de 55 en 59 jaar. "Het is echt heel bijzonder dat wij met zijn twee kunnen gaan. Je moet zoveel mensen uit de rest van de wereld verslaan voordat je daar wordt uitgenodigd. En dat wij dan tegelijk kwalificeren terwijl we ook nog trainen in dezelfde Crossfit box, ja die kans is echt klein," vertelt Sandro Deledda.

Hij vervolgt: "Het is een individuele sport, maar we helpen elkaar altijd. We volgen ook hetzelfde programma dus kunnen elkaar hier en daar aanwijzingen geven. Soms kan Betty niet zo goed lezen wat ze moet doen en moet ik haar verbeteren." Betty Scheffer lacht en roept uit: "Dat klopt, maar jij ook niet!" Ze legt uit dat Crossfit een echte community sport is: "Niemand gaat zomaar weg als hij of zij klaar is met de training. In de les wacht iedereen totdat de laatste atleet klaar is en moedigen ze elkaar aan." 

Ze zullen niet helemaal alleen met zijn tweetjes gaan. De dochter van Sandro gaat mee, net als de dochter en schoonzoon van Betty. Alledrie de kinderen zijn inmiddels ook enthousiaste crossfitters.

Van 29 augustus tot en met 1 september zullen ze twee workouts per dag uitvoeren in Alabama (Verenigde Staten). Daarna is duidelijk wie dé nummer 1 van zijn of haar eigen divisie wordt.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties