VIDEO: Barmhartig Brunssum zamelt 712 jassen in voor goed doel

Voor de actie 'Geef een jas en verwarm een hart' zijn er in Brunssum 712 jassen ingeleverd. Dat maakt het Wijkbedrijf Brunssum vrijdag bekend.

Naast Brunssum werken nog 22 gemeenten in de provincie Limburg mee aan de actie om kwetsbare mensen in Limburg een warme winterjas te geven.

Bij het inzamelpunt aan de Gasperistraat is continu inloop. "We zijn vorige week dinsdag gestart en we hadden dit bovengemiddeld resultaat niet verwacht. Er heerst vooral trots op de inwoners van Brunssum die deze actie een warm hart toedragen", zegt Loek Voncken van Wijkbedrijf Brunssum. Voncken sorteert alle dames-, heren- en kinderjassen en verpakt ze.

Burgemeester Wilma van der Rijt vindt het mooi om te zien dat de inwoners van Brunssum tijdens het coronaperk meewerken aan de actie. "De kracht van de actie is dat mensen het doel heel duidelijk voor ogen hebben. Samen voor een warme jas zorgen voor mensen die dat heel hard nodig hebben." 

Aanvankelijk zou vrijdagmiddag om 12.00 uur de eindstand bekend worden, maar omdat er nog steeds jassen worden opgehaald en ingeleverd, loopt de teller nog steeds op. Alle jassen die over de hele provincie zijn ingezameld worden maandag naar Maasbracht vervoerd. Daar zal op 26 november de totale eindstand bekend gemaakt worden en uiteindelijk zorgt de Kledingbank Limburg dat de jassen terechtkomen bij kwetsbare mensen.