VIDEO: Auto crasht bij politieachtervolging, verdachten slaan op de vlucht

Gepubliceerd op 18/08/2023 om 10:30
Laatst bewerkt op 18/08/2023 om 11:31

Een achtervolging met meerdere politieauto's is woensdag in Brunssum uitgemond in een crash, waarna de inzittenden op de vlucht zijn geslagen. Dat blijkt uit een video in handen van ZO-NWS en wordt bevestigd door de politie. 

De achtervolging van de politie begon woensdagavond rond 20.45 uur op de snelweg A76 richting Spaubeek. "Een patrouille zag een voertuig rijden waarvan het kenteken werd gecontroleerd. Het bleek dat de kentekenplaten als gestolen gesignaleerd stonden", legt politiewoordvoerster Simone van Wordragen verder uit. 

"Er ontstond vervolgens een achtervolging over de N300. Verdachte pakt op een bepaald moment de afslag Schinveld N274 en kwam uiteindelijk uit in de Brunssumse wijk Rozengaard. Hier reed het voertuig zich klem, klapte op een paal en kwam tot stilstand. De twee verdachten sprongen het voertuig uit en zetten het op een rennen", aldus Van Wordragen.

Politieagenten sprongen uit hun auto's en zetten hierna de achtervolging verder te voet in, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. Het onderzoek in deze zaak loopt op dit moment nog. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties