VIDEO: Anique (24) haalt 10.000 euro op voor onderzoek naar hersentumoren

Gepubliceerd op 12/01/2021 om 17:17

Anique Erens (24) uit Schinveld doneerde onlangs 10.000 euro aan Stichting Stop Hersentumoren.

Ze haalde het bedrag op met behulp van sponsoren en haar favoriete hobby: wenskaarten maken. Dat idee is ontstaan tijdens de kerstdagen van een paar jaar geleden. In 2018 kreeg Anique te horen dat ze een tumor zo groot als een tennisbal in haar hoofd had. Toen ze in het ziekenhuis lag en ongeveer 150 kaartjes toegestuurd kreeg, besloot ze iedereen een zelfgemaakte kerstkaart terug te sturen. “Het is een uit de hand gelopen hobby geworden”, zegt Anique.

Anique weet dat ze niet meer beter zal worden, maar dat wil niet zeggen dat de Schinveldse zich uit het veld laat slaan. Samen met vader Pierre fietste Anique mee in het wielerevenement Limburgs Mooiste. Sponsoren konden in ruil voor een geldbedrag een plekje krijgen op hun tricot. Samen met de verkoop van de wenskaarten, die inmiddels in diverse winkels uit de regio worden verkocht en cheques van verschillende organisaties, haalde ze het bedrag van 10.000 euro op.

Het liefst begint Anique aan een nieuwe actie. “Een bingo-evenement. Lijkt me fantastisch, maar het kost veel energie.” Afgelopen week startte ze met een nieuwe chemokuur. “Ik voel me op dit moment wel redelijk. En zolang het gaat, ga ik gewoon door met kaarten maken!”

Advertenties