VIDEO: Amstenrade en Oirsbeek bundelen krachten met Vastelaovend

Gepubliceerd op 16/02/2022 om 15:42
Laatst bewerkt op 16/02/2022 om 17:23

Op menig receptie drijven ze de spot met elkaar, maar als het nodig is bundelen cv de Sjepene en cv de Parkuule hun krachten. De twee verenigingen organiseren samen een optocht van Amstenrade naar Oirsbeek.

Met de nieuwe aangekondigde versoepelingen is er weer meer mogelijk en daar willen de verenigingen optimaal gebruik van maken.

Daarbij is ook rekening gehouden met de jeugd. Tijdens de optocht op carnavalszondag trekken maar liefst vier jeugdprinsenparen mee. Niet alleen Amstenrade en Oirsbeek, maar ook de jonge hoogheden van Sweikhuizen en Doenrade trekken in de stoet mee.

Wat anders zal zijn dan voorgaande optochten in Oirsbeek, is dat nummer 1 niet mee zal doen in de optocht. Het nummer was jaarlijks gereserveerd door oud-pastoor Louis Cordewener. Vanwege zijn overlijden heeft de organisatie besloten het nummer niet mee te laten trekken in de optocht.

Volgens Ruud Hermans van De Parkuule is een prijsuitreiking niet nodig bij deze optocht. "Dat we deze optocht kan doorgaan is al een prijs op zich."

 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties