VIDEO: Al 150 wensen uit de bomen gehaald in Voerendaal

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 28/12/2021 om 16:08
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

Tot nu toe zijn ongeveer 150 wenskaarten opgehaald in Voerendaal.

Ze zijn door inwoners opgehangen aan vijf (kerst-)wensbomen die zijn geplaatst in de vijf kernen van Voerendaal. De kaarten worden iedere dag door een team, namens de gemeente, opgehaald. Zo wordt voorkomen dat persoonlijke wensen verloren gaan en niet onleesbaar raken doordat ze bijvoorbeeld nat zijn geregend.

Het initiatief komt van een Eveline Pieters-Cuvelier uit Voerendaal die met de actie wil oproepen tot verbinding na een lange tijd van 'anders dan anders' door corona. De gemeente ving het idee op en maakte er de kerstwensboomactie van. 

"Gebruik de kerstbomen letterlijk als kapstok", schrijft de gemeente. "Om even bij stil te staan, om andere wensen te lezen, als weerzien op afstand of als lichtje in donkere tijden." De bomen staan er nog tot en met Driekoningen.

Judith Eurlings, die namens de gemeente de kerstwensbomenactie coördineert is enthousiast over de respons. "Er hangen wensen van jong en oud aan de bomen. Veel ervan hebben een algemeen karakter en gaan over corona, vrede en gezondheid. Ik hoop dat er de komende dagen nog wensen binnenkomen waar de gemeente aan tegemoet kan komen. De gemeente Voerendaal omarmt de actie namelijk om sociaal-maatschappelijke ideeën te verzamelen die na corona ondersteund kunnen worden. 

 

Reclame

Advertenties