VIDEO: 'Afgewezen debat Kneijkuilerweg is gemiste kans'

Foto: © ZO-NWS | Nick Heunen
Gepubliceerd op 14/04/2021 om 16:43
Laatst bewerkt op 14/04/2021 om 17:28

Raadslid Rodney Swelsen van D66 Beekdaelen ziet het als een gemiste kans dat het interpellatiedebat over de snelheidsverlaging op de Kneijkuilerweg dinsdagavond werd afgewezen.

In een mobiliteitsplan, dat weliswaar nog kan wijzigen, staan plannen vermeld om vijf gebiedsontsluitingswegen in Beekdaelen terug te dringen van 80- naar 60 kilometer per uur. Swelsen is het daar niet mee eens.

"Ik vind het jammer. De discussie komt later terug in de raad, maar in de tussentijd gaat de wethouder onderzoek laten doen en dat kost geld", zegt Swelsen. Volgens Hugo Schaffrath van de Vernieuwingsgroep vallen de kosten mee en zijn een hoop gegevens over de wegen al lang bekend bij het college. 

Volgens Swelsen ontbreken gefundeerde argumenten om de snelheidsverlaging door te voeren op de Kneijkuilerweg. "Ik hoor niets anders dan dat er meer gebruik gemaakt moet worden van de Buitenring." Schaffrath zegt op zijn beurt dat de weg niet veilig genoeg is. "Er wordt hier regelmatig te hard gereden en er gebeuren hier veel ongelukken", zegt Schaffrath.

Swelsen is van mening dat weinig inwoners van de gemeente behoefte hebben aan de snelheidsverlaging. "Volgens mij wordt er nu gewerkt aan een probleem dat helemaal niet bestaat en dat is zonde van het geld."

"De mogelijkheid bestaat ook dat de maximaal toegestane snelheid deels wordt terug gebracht. En dat er op een gedeelte van de Kneijkuijlerweg nog steeds 80 kilometer per uur kan worden gereden", gaat Schaffrath verder.

Het plaatsen van flitspalen ziet hij niet zitten. "Dat is geen optie. Daarvoor moeten eerst een behoorlijk aantal dodelijke ongelukken gebeuren." Het stuk Kneijkuilerweg bestrijkt zo'n vier kilometer asfalt. "Als de snelheid wordt teruggebracht ben je twee minuten langer onderweg, waar hebben we het over?", vraagt Schaffrath zich af.

Advertenties