VIDEO: Aanleg Leisure Lane kan van start

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 13/07/2022 om 15:20
Laatst bewerkt op 13/07/2022 om 15:41

Woensdagochtend tekenden de wethouders van de gemeenten Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Kerkrade en Simpelveld de uitvoeringsovereenkomst voor de Leisure Lane. Een 34 km lange fietsroute die heel Parkstad moet verbinden van Beekdaelen tot en met Simpelveld. 

Hier en daar is een deel van de route al te befietsen maar de aanleg het project lijkt eindelijk echt van start te gaan. 

De eerste werkzaamheden worden verwacht in oktober en zullen in Beekdaelen plaatsvinden. Het project wordt in fases uitgevoerd en zou, als alles goed gaat, in 2023 afgerond moeten zijn. 

De kosten van het project vielen eerder al hoger uit dan verwacht. Er bleek zo'n 9,2 miljoen euro extra nodig te zijn. Versoberingen zoals het schrappen van een aantal kunstwerken of rustpunten moesten de hogere kosten terug dringen. 

Voor eventuele hogere kosten in de toekomst door bijvoorbeeld de oorlog in Oekraïne staan de deelnemende gemeentes garant. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties