VIDEO: 69 portretten van Nuthse kunstfotograaf te zien

Foto: Jean Pierre Cremers
Gepubliceerd op 12/10/2021 om 15:30
Laatst bewerkt op 12/10/2021 om 16:07

In Kunstruimte 7tien49 in Nuth is deze maand de expositie 'Soixante Neuf'  te zien. In de monumentale boerderij zijn 69 werken van de Nuthse fotograaf Jean Pierre Cremers te zien. 

Dat aantal is gekozen omdat de expositie eigenlijk vorig jaar gepland stond. Toen werd de kunstenaar 69. "Nu corona geen spelbreker meer is, kunnen liefhebbers rustig alle 69 zelfportretten bekijken die ik in de afgelopen 40 jaar heb gemaakt."

Het zijn veelal kleurrijke, bewerkte foto's van het gezicht van Cremers. Humor, vervreemding en erotiek zijn terugkerende thema's in het werk. "Misschien ben ik wel een beetje ijdel maar belangrijker is dat ik veel plezier beleef aan de foto's die ik maak. Ik zie mijn hoofd als een interessant studie-object waarop ik mijn creativiteit kan botvieren. Bovendien heb ik geen model nodig, want dat ben ik zelf", zegt de kunstenaar.

"Ik heb jarenlang beroepsmatig gewerkt als etaleur en daardoor heb ik kijk op kleur en compositie en dramatiek ontwikkeld", zegt Cremers. Ook heb ik veel geleerd bij fotoclub Fotof in Nuth, waar ik al jarenlang aan verbonden ben." 

Theo Finger, ook verbonden aan Fotof, gaat regelmatig met Cremers mee als hij gaat fotograferen. Hij roemt de creativiteit en het kleurgebruik van de kunstenaar.    

De openingstijden van 'Soixante Neuf zijn te vinden op: www.7tien49.nl.

 

Reclame

Advertenties