VIDEO: 31 levende standbeelden in Kerkraadse binnenstad

foto: Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 1/05/2023 om 15:50
Laatst bewerkt op 1/05/2023 om 16:01

Maar liefst 31 levende standbeelden verzamelden zich zondag in de Kerkraadse binnenstad voor het tweede Euregionaal Living Statues Festival.

Het idee komt van Patou Paffen die op haar zevende met haar ouders naar de wereldkampioenschappen Living Statues in Arnhem ging kijken. Daar werd haar wens geboren om ooit een groot levende standbeeld festival in Kerkrade te organiseren. Die wens kwam vorig jaar uit. Naast het organiseren staat Paffen ook als deelneemster in de binnenstad.

Moeder Carla neemt een groot deel van de organisatie op zich en heeft met de gemeente onderhandeld over het budget dat nodig is om een levend standbeeld festival te organiseren. "We hebben 80 mensen hier rondlopen en die krijgen allemaal een lunchpakketje. Bovendien vragen de levende standbeelden tussen de 200 en 750 euro voor hun optreden". Het festival werd onder een stralend zonnetje gecombineerd met een koopzondag.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties