VIDEO: 2024 laatste jaar voor Wil Houben als burgemeester

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 2/01/2024 om 17:20
Laatst bewerkt op 2/01/2024 om 17:40

Zelf wil hij er niet lang bij stilstaan, maar 2024 is voor Wil Houben het laatste jaar als burgemeester van Voerendaal. Hij wordt dit jaar 70 en moet dan de ambtsketen neerleggen.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie zondag in het gemeentehuis kwam het af en toe ter sprake. Voerendaal moet op zoek naar een nieuwe burgervader. Maar 2024 wordt volgens Houben sowieso een bijzonder jaar voor Voerendaal. Komende week wordt in Ubachsberg een tijdelijke crisisnoodopvang voor 250 asielzoekers geopend en vooral daar wordt naar uitgekeken. Houben: "Er is nogal wat weerstand tegen, maar dat hoort er bij. Ik ben ervan overtuigd dat het los gaat lopen en dat we het voor elkaar gaan krijgen hier in Voerendaal."

Dat Voerendaal afgelopen jaar werd uitgeroepen tot woonaantrekkelijkste gemeente van Limburg, was volgens Houben een echte opsteker voor zijn gemeente en hèt hoogtepunt in 2023. "We doen het over het algemeen prima", besluit de burgervader.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties